IedereenEHBO

Het grootst aantal ongelukken gebeuren in en rond huis. Iedereenehbo biedt ehbo cursussen aan (http://www.besteopleidingen.nl/iedereenehbo-ervaringen). Kinderen maken vaak brokken bij het spelen. Maar ook op de werkvloer kunnen mensen onwel worden. Iedereen kan plotseling slachtoffer worden van een ongeluk. Het kunnen verschillende kwetsuren zijn, bijvoorbeeld een gekneusde enkel. Soms is snel handelen van levensbelang, bijvoorbeeld bij een slagaderlijke bloeding of bij een hartaanval. Een ambulance heeft tijd nodig om te komen. De EHBO’er kan op een dergelijk moment een levensredder zijn. iedereen ehbo

Zo werkt iedereenEHBO.nl

IedereenEHBO.nl biedt diverse cursussen aan. Elke cursus omvat een online theoriegedeelte aangevuld met praktijklessen. De theorie bestaat uit gesproken instructiefilmpjes, foto’s en samenvattende teksten. Hiermee maak je de kennis eigen via het internet waar het jou uitkomt. Aansluitend volgt een praktijksessie op meer dan 200 locaties in het land. Je leert hier onder begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste levensreddende handelingen van EHBO daadwerkelijk en op de juiste wijze uit te voeren. De deelnemer krijgt een erkende Nationale EHBO pas als de instructeur een positieve beoordeling geeft. Alle cursussen voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen van Het Oranje Kruis en aanbevelingen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Aanbod cursussen

Het aanbod bestaat onder andere uit cursussen voor Eerste Hulp bij kinderen, volwassenen en senioren. Gastouders kunnen een erkend EHBO-certificaat voor gastouders halen. Daarnaast is er een cursus Eerste Hulp voor de Kraamzorg. De cursussen voor Eerste Hulp bij volwassenen en senioren moeten ieder jaar herhaald worden. De EHBO cursus bij kinderen is na afloop voor een periode van twee jaar voorzien van een driemaandelijkse tussentijdse online oefening om de opgedane kennis niet verloren te laten gaan.

Investeren in levens

EHBO cursussen worden door veel verzekeraars vergoed. Vraag dit wel even na. De kennis die je opdoet met de cursus is van onschatbare waarde voor jezelf en je omgeving. Een algemene opleiding volg je beter bij sonnevelt opleidingen. Met een EHBO diploma sta je niet met lege handen wanneer zich een situatie voordoet waarbij direct gehandeld moet worden. Je weet precies wat je moet doen wanneer iemand dreigt flauw te vallen of zich verslikt. Je bent in staat te beoordelen of eerste hulp noodzakelijk is en hoe dit toe te passen. De kennis is niet alleen handig voor thuis, maar ook voor onderweg of op het werk.

Voor wie is de EHBO cursus bestemd?

De cursus is bestemd voor iedereen die over voldoende kennis wil beschikken om op de juiste en adequate manier eerste hulp te verlenen, zowel in de thuissituatie als daarbuiten. Indien u een thuisstudie of andere opleiding wil volgen kunt u ook sonnevelt opleidingen overwegen. De Spoedeisende hulp wordt jaarlijks door niet minder dan 140.000 kinderen bezocht. Ouders weten vaak niet wat ze moeten doen. Het volgen van een cursus Eerste Hulp bij kinderen neemt bij elkaar niet meer dan een dag in beslag maar kan wel van grote betekenis zijn als zich een situatie voordoet waarbij snel hulp geboden moet worden. Je moet er als ouder toch niet aan denken als deze hulp te laat komt!

Reviews

351 deelnemers beoordeelden de cursussen. Uit alle reviews is de gemiddelde score 8,6. De online theorie wordt veelvuldig omschreven als ‘duidelijk’ en ‘makkelijk haalbaar’. De praktijklessen zijn over het algemeen als ‘zeer leerzaam’ ervaren. Lees meer reviews over iedereenehbo op www.besteopleidingen.nl.

de OVC – Onderwijs vernieuwen met gezond verstand